Description de l'animation de ce site Aller au menu Aller aux thèmes Aller au texte
5 Juni 2014

Vluchten over Brussel: “Gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van Melchior Wathelet”

De minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeck, heeft bij toeval vernomen dat Melchior Wathelet een nieuwe wijziging aan het spreidingsplan voor het vliegtuigverkeer heeft aangebracht. Er moet dus worden vastgesteld dat de staatssecretaris nog altijd op eigen houtje beslist.

"Opnieuw heeft Melchior Wathelet alleen gehandeld," zegt de minister, "zonder overleg met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zelfs zonder het gewest in te lichten, en zonder een effectenstudie te hebben uitgevoerd, terwijl zijn beslissing gevolgen heeft voor honderdduizenden Brusselaars. Deze nieuwe betreurenswaardige stap wijst op het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van Melchior Wathelet."

De minister stelt bovendien vast dat de nieuwe route, die nog altijd over een dichtbevolkt gebied loopt, wegblijft van de sonometer die in de Jachtwijk in Etterbeek is geïnstalleerd. "Als zou blijken dat deze route werd gekozen om de sonometer te omzeilen, dan zou dat een echte schande zijn. Welk spel speelt Melchior Wathelet? Hij hoopt zijn plan juridisch te consolideren maar houdt geen rekening met de Brusselaars, voor wie de situatie onhoudbaar is."

De minister heeft aan haar administratie gevraagd om de impact van de nieuwe route te evalueren. Eventueel zal er een nieuwe sonometer worden geplaatst. Het Brusselse gewest handhaaft uiteraard het ingestelde beroep om het plan-Wathelet te laten schrappen.

© E.Huytebroeck 2009 || contenu géré avec SPIP | graphisme Quentin Dal | animation L'Enclume | un site Vivao